Amerikabilder

Bilder av nordmøringer i Amerika

» Amerikabilder     «Forrige «1 ... 17 18 19 20 21 22 23 24 25 ... 119» Neste»     » Lysbildefremvisning

Pete Fosseide Rindal.jpg

Nordmenn spilte en stor rolle i skihistorien i Minnesota, og dannet skiklubber, arrangerte hoppkonkurranser og skiløping med stil. Pete Fosseide var en av de inspirerende nordmennene som etterlot seg en arv, som fortsatt lever i Duluth, Minnesota.

Laster...
Fra Duluth til Saint Paul på Wood
247 km på 5 dager

Temperaturen var kald fredag middag den 28. januar 1938, da de 15 skiløperne dro fra tinghuset i Duluth. Fosseide, som var 31 år gammel på den tiden, ledet etter første etappe til Carlton, MN, en distanse på 32 km.

Det var ingen løyper å gå på ski på den tiden, så Fosseide og andre måtte ferdes på sidene av veier og gangveier, på tvers av jorder, og gjennom det terrenget de kunne finne for å komme seg til neste by. Willow River, MN var neste stopp, en distanse på 50 km. Neste stopp var Pine City, MN, 63 km ned Highway 61. Da alle skiløpere nådde Pine City, var feltet nede på 10 skiløpere og Pete Fosseide hadde en utvidet ledelse.

Fosseide tilskrev de raske skiene hans til den hjemmelagde trylledrikken hans med bivoks, furutjære og parafin. Når han så på bildet ovenfor, brukte Pete Rottafella-bindinger på møneskiene sine.

Mandagens 56 km lange tur til Wyoming, MN brakte gruppen på 10 skiløpere nærmere St. Paul. Etter hvert som skiløperne kom nærmere St. Paul, endret snøforholdene seg og i enkelte områder var det lite snø. Skiløpere måtte jakte på veier og snødekte gårdsplasser for å unngå å skade skiene. Den siste etappen på 46 km fra Wyoming til St. Paul ble avsluttet ved St. Paul Auditorium. Da Fosseide nådde auditoriet, ble han møtt av jubelen fra St. Paul Winter Carnival-tilskuere og karnevalskongelige.

Fosseide tok førsteplassen og i løpet av de fem dagene gikk han på ski i 28 timer, 44 minutter. Fosseide kom i mål 1 time og 17 minutter foran andreplass Hilding Swenson fra Duluth. Etter konkurransen ble de 10 skiløperne behandlet som kongelige på fester og danser på vinterkarnevalet. Fosseide hadde fortsatt tid til å konkurrere i hoppkonkurranser til vinterkarnevalet før han returnerte til Duluth.

The Pioneer Press legger til: "I sine yngre dager var Fosseide en talentfull langrennsløper, skihopper og slalåmløper. Fire ganger vant han mesterskapet i fire arrangementer (langrenn, hopp, utfor og slalåm) i det som nå er Thunder Bay , Ontario. Han var også nasjonal mester i langrenn og nordisk kombinert (langrenn og hopp) i 1940. Og i 1948, i en alder av 42, endte han på andreplass i de nordiske kombinert nasjonale mesterskapene.
«Jeg var 21 år da, og jeg ble nummer tre,» sa Hovland om sistnevnte konkurranse. "Peter var en fenomenal skiløper." Skiløyper nær College of St. Scholastica er oppkalt etter Fosseide og hans gode venn, avdøde Eric Judeen, som regnes som pionerene innen langrenn i Duluth. " Fosseide døde 10. august 1999, 2 1/2 år etter at artikkelen ble skrevet i St. Paul Pioneer Press.
Eier av original/Kildehttps://woodenskis.com/fosseide.htm
FilnavnPete Fosseide Rindal.jpg
Filstørrelse62.21k
Dimensjoner358 x 475
Linket tilPeder (Pete) Ols. Fosseide
AlbumAmerikabilder

» Amerikabilder     «Forrige «1 ... 17 18 19 20 21 22 23 24 25 ... 119» Neste»     » Lysbildefremvisning