Historier

» Vis alle     «Forrige «1 ... 43 44 45 46 47 48 49 50 51 ... 72» Neste»     » Lysbildefremvisning

Nordmørskafeen_Logo.jpg

Nordmørskafeen måtte avlegges et besøk hver gang vi besøkte Kristiansund.
Stor var skuffelsen da den ble stengt og nedlagt

Laster...

Nordmørskafeen i Kristiansund fyller 60 år lørdag 8. desember 2012. Bedriften ble startet av Johan K. og Henny Engvig. I dag er det barnebarnet Roar Gimnes som driver den ærverdige kafeen.

PUBLISERT Tirsdag 04. desember 2012 - 07:30

 

Roar Gimnes driver nå Nordmørskafeen, som besteforeldrene startet i 1952.


Johan K. og Henny Engvig startet det hele 8. desember 1952, og drev stedet i over 30 år. Datteren Inger Johanne Gimnes og ektefellen Geir Gimnes tok over driften på midten av 80-tallet.

For litt over to år siden, i 2010, tok deres sønn, Roar Gimnes, over driften som tredje generasjon.

 

Opp igjennom årene har Johan K. Engvig også hatt flere utsalg av delikatesseforretninger i Kristiansund. I dag er ikke disse i drift lengere.

– Vi har satt søkelyset på Nordmørskafeen og videreutviklingen av den, uttaler Roar Gimnes.

– Nordmørskafeen har i alle år basert seg på god hjemmelaget husmannskost, store porsjoner til en fornuftig pris. Her har maten blitt laget fra grunn av etter den klassiske måten. Vi ønsker å dyrke dette enda mer og leter stadig fram gode familieoppskrifter som blir tatt fram i lyset igjen. Akkurat nå har vi ferdigstilt produksjon av hjemmelaget bacon, sier han.

 

Roar Gimnes er tredje generasjon driver av kafeen. Om noen år er neste generasjon klar!

– Kafeen ligger i bygget som Johan K. Engvig og en forretningspartner bygde på starten av 50-tallet. I dag er 90 prosent av bygget eid av familien. Fra start var det tegnet inn et større røykerom på loftet som vi bruker den dag i dag. Her har det blitt røykt alt fra pålegg, pølser, laks, bacon o.l, opplyser Gimnes.

Fra bloggen:

https://kaffe-smakplivetfrabnnertilbord.blogspot.com/2011/04/turen-er-kommet-til-kristiansund.html


Dette er ingen kafé for kaffe latte generasjonen. Her kommer godt modne folk for å spise husmannskost. Det smaker som fordums tid da mor serverte blandaball, men jeg må faktisk innrømme at denne ballen er hakket bedre enn mors. Det skulle ikke være mulig. Under måltidet har jeg panoramautsikten til byens øyer og en nærhet til havna som gjør at jeg formelig lukter salt sjø. Kystekspressen rygger ut og tar av i retning Trondheim. Ivar Senior fra Blakstad rederi ligger ved kai og sundbåten haster fra øy til øy. Jeg sitter ved et bord fra 1967. – Det meste av inventaret er fra den tiden, sier Gimnes. Panelet, ja selv aircondition anlegget. Det sitter kultur i veggene her, og det er slik vi vil ha det.
Eier av original/Kilde60 år med kafé i Kristiansund (horecanytt.no)
FilnavnNordmørskafeen_Logo.jpg
Filstørrelse34.13k
Dimensjoner756 x 298
Linket tilJohan Konrad Caspers. Engvig; Roar Geirs. Gimnes; Geir Gimnes; Henny Ingvarsd. Kjelle; Inger Johanne Johansd. Engvig

» Vis alle     «Forrige «1 ... 43 44 45 46 47 48 49 50 51 ... 72» Neste»     » Lysbildefremvisning